Потъваме в провинциален популизъм, притеснен е той. По негови думи в

...
Потъваме в провинциален популизъм, притеснен е той. По негови думи в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Потъваме в провинциален популизъм

Потъваме в недодялан популизъм, обезпокоен е той.

 

По негови думи в доста връзки можем да се учим от по-развити демокрации, като Италия, Португалия, Гърция, Германия. " Считам, че измененията в конституцията с верни. Живяхме 2 година в една полупрезидентска република, което не беше вярно ", уточни Плевнелиев.

 

И добави, че в този момент, когато новите промени в конституцията сработват, не трябва в Народното събрание да се замерят с компромати, с отрицателни акции. " Събудете се, уважаеми български членове на Народното събрание! Кажете на жителите какво желаете да постигнете в Европа. Идват европейски избори. Ако го нямаше Европейски Съюз, България щеше да е по-зле от Молдова ", безапелационен бе някогашният президент.

По негово мнение цялата акция, която сега се разръща, не трябва да продължава по този метод - с тежки компромати и цялостен конфликт в Народното събрание. Не можело всичко да се политизира. " Правителството би трябвало да продължи да прави смислени законопроекти и да работи по този начин, че най-малкото проекта за възобновяване, стратегиите за рационализация, стратегическите промени за България да не престават да се случват ", сподели Плевнелиев. Той уточни, че точно поради това преди всичко е била цялата смяна в конституцията.

 

Плевнелиев съобщи, че има вяра в същестуването и на една друга  България - на умерени, европейскомислещи и почтено работещи хора, на компании, които успяват  и България, която въпреки всичко се е развила доста през последните 10 години.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР